Bina ve Tesis Yöneticiliği Eğitimi
Eğitimin Başlamasına Az Kaldı!
Eğitimin Amacı
Geleceğin önemli mesleklerinden biri olarak görülen Site ve Tesis Yöneticiliği ’nin önemi her geçen gün daha da artıyor. Apartman ve sitelerde oturan kat malikleri ve site sakinlerinin hizmet beklentisi her geçen gün daha da artması, kalabalık sitelerde hizmetlerin yoğunlaşması ve bu beklentilere cevap verebilmek için profesyonel destek ihtiyacı her gecen gün artış göstermektedir. Düzenlenecek olan kurs ile katılımcıların aşağıda belirtilen yetkinliklere ulaşması beklenmektedir.
- Temel hukuk kavramlarını anlama ve yerinde kullanabilmeleri
- Site ve apartman yönetimi ile ilgili mevzuatı öğrenme ve değişiklikleri takip etmeleri,
- Toplumsal düzeni sağlayan kurallara ve kişilik haklarına uygun davranmaları,
- Kendini doğru ifade etmeleri,
- Etkin dinleyici olmaları ve iletişim yeteneklerini geliştirmeleri,
- İkna edici iletişim kurmaları
- Muhasebe süreçlerini hukuki temelde takip etmeleri
- İK Yönetimi ve Kanun Kapsamında Evraksal Dokümantasyon,
- Tesis Yönetiminde Yer alan Ekipman Parkuru ve Bakım Yönetimi
- Tesis Yönetimi Kapsamında Tedarikçi Yönetimi ve Sözleşme Yükümlülükleri
- Genel Kurullar ile ilgili iş ve işlemleri Hukuki temelde yerine getirmeleri hedeflenmektedir.
Kimler Katılabilir
Site ve Tesis Yöneticiliği Sertifika Programına genel katılıma da açık bir programdır. Ancak; Mesleki ve Kişisel gelişim açısından aşağıdaki belirtilen grupların bu eğitime katılması öncelikle tavsiye edilmektedir.
- Profesyonel site yöneticileri
- Site Müdürleri
- Site Muhasebe Sorumluları
- İnşaat Firma İdari Personeli
- Emlak Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri çalışanları
- Emlak danışmanları
- Mülk yönetim şirketleri yönetici ve çalışanları
- Apartman ve site yöneticileri
- Apartman ve site denetçileri
- Apartman ve sitelerde çalışan kişiler
- Yeni iş kurmak isteyenler
- Kat malikleri
Eğitim İçeriği
Bina ve Tesis Yöneticiliği Programı Toplam 8 ana Ders ve 30 konudan oluşmaktadır. Programda işlenecek ders başlıkları aşağıda belirtilmiştir.
- Vergi ve Muhasebe
- Kat Mülkiyeti Hukukunun Genel Esasları
- Apartman, Site ve Tesis Yönetiminde İletişim
- 6331 Sayılı İSG Kanunu ve Kapsamındaki Dokümantasyon Yönetimi
- İK Yönetimi ve Kanun Kapsamında Evraksal Dokümantasyon
- Tesis Yönetiminde Yer alan Ekipman Parkuru ve Bakım Yönetimi
- Tesis Yönetimi Kapsamında Tedarikçi Yönetimi ve Sözleşme Yükümlülükleri
- Tecrübe Paylaşımı ve Uygulama Örnekleri
Eğitim Günleri ve Saatleri
Eğitimlerimiz Örgün Eğitim olarak planlanmış olup, Aşağıda belirtilen gün ve saatlerde gerçekleştirilecektir.
- Eğitim Hafta içi Akşam ve Hafta Sonu olmak üzere 27 Eylül 2022 ile 12 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
- Eğitimler 27 / 28 / 29 Eylül 2022 / 01 / 04 / 05 / 06 / 08 / 11 /12 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
- Eğitimler Salı – Çarşamba ve Perşembe Günlerinde 18:00 – 22:00 Saatleri arasında / C.tesi günü 10:00 ile 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
- Eğitim Toplam 48 Saat olarak planlanmıştır.
Eğitmen Kadromuz
Sosyal Medya Hesaplarımız
Eğitim Yeri
Genel Açıklamalar
- Bina ve Tesis Yöneticiliği Eğitimi sonunda yapılan değerlendirme sınavında en az 70 alan katılımcılara İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından “Apartman ve Site Yöneticiliği Sertifikası” düzenlenir. Sertifikalarınızı E-Devlet Sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz.
- Katılımcıların sınavlara 3 kez girme hakkı vardır. İlk Sınav örgün yapılacak olup, diğer 2 sınav online olarak yapılacaktır.
- Eğitim Sonu uygulanacak sınavda 40 soru sorulmaktadır. Bu sınavda en az 28 net yapan katılımcı sınavı başarıyla tamamlamış sayılacaktır.
- Sınav soruları sizlere eğitim esnasında anlatılan konular içinden sorulacaktır.
- Eğitim Programına devam eden katılımcılara projelerimizde uygulama yapma imkanı ile birlikte başarılı olan adaylara iş imkanı sağlanacaktır. (İş imkanı ile ilgili ek bir ücret talep edilmeyecektir.)
- Aşağıdaki kriterleri tamamlayan katılımcılara Uygulamalı Staj yapma imkanı ve iş imkanı ile ilgili program tamamlandıktan sonra ayrıca bilgi verilecektir.
- Katılımcıların Uygulamalı staj programından yararlanabilmeleri için eğitim sonunda yapılan değerlendirme sınavından en az 85 puan almaları ve eğitim esnasından hiç devamsızlık yapmamaları gerekmektedir.
- Katılımcının İşe yerleştirme ile ilgili aşağıda belirtilen kriterlerden en az 90 puan toplaması durumunda en kısa sürede uygun olan bir projeden göreve başlayacaktır.
- Eğitime tam olarak devam etmek 30 Puan
- Eğitmen Gözlem Raporu ( Katılımcı Bazlı ) 20 Puan
- Yapılan sınavdan 85 ve üzeri puan almak 20 Puan
- Staj süresince verilen görevleri yerine getirme 10 Puan
- Kişilerle iletişim becerileri 10 Puan
- Tesis Yönetiminde Makine ve Parkur Bilgisi 10 Puan
- Kesin Kayıt İşlemi tamamlandıktan sonra yukarıda yer alan hususları ve katılım şartlarını okuduğumu ve anladığımı, Bina ve Tesis Yöneticiliği Sertifika Programına katılma koşullarını taşıdığını, programın devamı sırasında belirlenen tüm kurallara uyacağımı, aksi yönde bir tespit olması durumunda da hakkımdaki yaptırımları ve ücret iadesi alamayacağımı katılımcı hükmen kabul etmiş sayılır.
- Katılımcı Marmara Enstitü Sürekli Eğitim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. tarafından “ MARMARAENS “ kullanıcı adı ve 0612119354000001 Mersis Numarasından belirtmiş olduğunuz cep telefonuna duyuru, bilgilendirme ve/veya tebliğ amaçlı ücretsiz kısa mesaj ( SMS ) ve/veya E-Posta gönderilmesini eğitim alması durumunda peşinen kabul etmiş sayılır.
- Başvuru sürecinde paylaşılan bilgilerin doğruluğundan başvuru sahibi sorumludur. Başvuru sahibi, paylaşılan bilgilerin eksikliğinden veya yanlışlığından doğabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğunu bilir ve kabul eder.
- Marmara Enstitü, örgün eğitimlerin gerçekleştirileceği lokasyon ve tarihleri belirleme ve değiştirme hakkına sahiptir. Başvuru sahipleri, Marmara Enstitü tarafından kendileri için belirlenen lokasyon ve tarihlerdeki örgün eğitime katılmak zorundadır.